“6 jaar geleden was ik een Muurbloempje, nu voel ik mij een zomereik”

U-Stal is een sociale onderneming met als doelstelling het creëren van werkervaring en (additionele) werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. U-Stal is primair werkgever voor ruim 150 mensen medewerkers. Mensen die fietsenstallingen, fietsendepots beheren of ondersteuning bieden bij fietshandhaving. Daarmee streeft U-stal er naar maatschappelijke meerwaarde te bewerkstelligen. U-Stal is ruim 30 jaar geleden gestart in Utrecht.

U-Stal is altijd gericht op ontwikkeling van haar medewerkers en state-of-the-art fiets(parkeer) oplossingen voor haar klanten. Door- en uitstroom van medewerkers wordt actief ingezet. Allereerst om medewerkers zo duurzaam mogelijk verder te brengen op de arbeidsmarkt, maar ook om ruimte te creëren voor nieuwe medewerkers. U-Stal maakt d.m.v. training on the job mensen in relatief korte tijd (vrijwilliger/proefplaatsing van 1 tot 3 maanden) duidelijk of ze naar een loonwaarde van minimaal zo’n 50% kunnen doorgroeien. Als dat niet tot de mogelijkheden behoort weet U-Stal waar mensen in de stad en regio beter tot hun recht komen. U-Stal is actief in Utrecht, Amersfoort, Driebergen-Zeist, Houten, Nieuwegein en Woerden zowel in opdracht van Gemeenten, NS als voor eigen rekening & risico. Op 1 augustus 2017 opent het eerste gedeelte van de grootste fietsenstalling ter wereld in Utrecht. In opdracht van NS zal U-Stal daar als bemensingspartner werken.

 

U-Stal wil graag een gezonde groei doormaken, haar activiteiten uitbreiden en kennis delen met partijen, die zich richten op duurzame werkgelegenheid. Het project Opschalen sociale ondernemingen speelt daar een belangrijke rol bij. Naast kennisuitwisseling verwacht U-Stal dat het project bijdraagt aan vele duurzame banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en een cultuuromslag in het denken en doen op de arbeidsmarkt.

Meer informatie over U-Stal kunt u vinden op www.u-stal.nl