Pressure Cooker studenten Bedrijfskunde

Op 26 en 28 juni zijn 90 studenten van de opleiding Bedrijfskunde van de Hogeschool Utrecht aan de slag gaan met een Social Business Challenge: vraagstukken van 4 sociale ondernemingen die meedoen aan het project ‘Opschalen van sociale ondernemingen:

Piipol, Dominicanen Klooster Huissen, I-did en Chain Logistics.

 

Studenten gingen aan de slag met vragen als

‘hoe kan ik me zichtbaarder profileren in de markt?’

‘we hebben zo veel nieuwe opdrachten, hoe kan ik mijn interne organisatie hierin mee laten groeien?’

Na intensief voorbereiden, interviewen, analyseren en overleggen kwamen de teams aan het eind van de dag met verrassende presentaties van oplossingen.

 

Citaten van ondernemers:

"verfrissende blik van studenten, met name waar het de social media betreft. Ze kijken echt met een andere blik naar je website"

 "ik vond het mooi om te zien hoe snel de studenten groeien in de inhoud en in de wijze van gespreksvoering met mij als opdrachtgever"

 "Door 2 x een uur kritisch door de teams bevraagd te worden werd ik gedwongen nog eens goed over onze visie en missie na te denken"

 "de vragen van studenten hebben me op andere gedachten gebracht over hoe we in de markt staan. De oplossingen zijn niet 1:1 door te voeren , maar hebben me zeker aan het denken gezet"

 

Citaten van studenten:

               “Erg leuke dag! De praktijk werd écht dichter naar je toe gebracht!”

               "Je werd er echt toe aangezet om kritisch en creatief te denken"

               “goede koppeling van de theorie naar de praktijk. Vernieuwende actieve manier om je kennis te toetsen”

               “leuk om een sociale onderneming als Piipol te leren kennen, “gericht vragen te kunnen stellen aan de ondernemer zelf om zo tot oplossingen te komen”