Social enterprise

Social Enterprise NL is aanjager van de beweging van sociaal ondernemers: ondernemers die kiezen voor maatschappelijke waarde. De huidige maatschappelijke uitdagingen vragen om een andere economische benadering. Een economie die werkt voor mensen: circulair, armoedevrij en inclusief. Dat vraagt innovatieve oplossingen. Hiervoor zijn ondernemers nodig die geld als middel zien en niet als doel. Sociaal ondernemers, die ondernemen om de wereld te verbeteren. Maar ondernemers kunnen het niet alleen. Een brede beweging van afnemers (consumenten, bedrijven en overheden) en kapitaalverschaffers moet de waarde van sociale ondernemingen gaan erkennen zodat zij grote maatschappelijke impact kunnen realiseren.
Opschaling van sociale ondernemingen leidt tot meer impact. Maar opschalen is makkelijker gezegd dan gedaan. Er is meer onderzoek nodig naar hoe dit het beste kan. Daarom is het belangrijk dat het project opschalen van sociale ondernemingen is gestart. Zodat er meer informatie beschikbaar komt over dit onderwerp en er een grotere groep sociale ondernemingen nog meer impact kan gaan maken.
Meer inzicht in hoe sociale ondernemingen kunnen opschalen en praktische handvatten voor ondernemers en stakeholders zoals financiers, overheden en grote bedrijven.
 
Clara van Haaften